بسم الله الرحمن الرحیم
«إِنَّ فِی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّیْلِ وَ النَّهارِ لآیاتٍ لِأُولِی الْأَلْبابِ»
همانا در آفرینش آسمانها و زمین و آمد و شد و شب و روز، نشانه هایی برای خردمندان است
آل عمران، آیه190
خدای توانا و حکیمی که نظم را در دستگاه پهناور و عظیم خلقت قرار داده است، همین نظم را در زندگی انسانها و روابط اجتماعی آنان می پسندد. از این رو، شایسته است که انسان در زندگی فردی و اجتماعی خویش، نظم و ترتیب و تدبیر در امور را مراعات نماید؛ زیرا به گفته روانشاسان
«احتیاج به نظم و ترتیب، جزء احتیاجات اساسی روانی محسوب می گردد، رنگ و شکل و خاصی به زندگی می دهد، افراد میل دارند زندگی فردی و جمعی خود را تحت نظم و قاعده مشخصی در آورند.»
امام علی علیه السلام می فرمایند:
اوصیکما و جمیع اهلی و ولدی و من بلغه کتابی بتقوی الله و نظم امرکم
شما را (ای حسن و حسین) و همه خانواده و فرزندانم و هر کس را که نوشته من به او می رسد، به تقوای الهی و نظم در کارهایتان سفارش می کنم.
نهج البلاغه، فیض، نامه 47، ص 977.
حضرت موسی بن جعفر ـ علیه السلام ـ که به پیروانش سفارش می کند:
"بکوشید که اوقات زندگی خود رابه 4 قسمت تقسیم کنید: بخشی برای مناجات با خدا، دیگری برای امرار معاش، سوّم برای معاشرت با برادران و معتمدانی که عیوبتان را به شما می گویند و قلباً به شما اخلاص دارند و بخشی را برای تفریح ها و لذت ها ی حلال".
امام خمینی(رحمه الله علیه) و نظم:
امام(رحمه الله علیه) در مورد نظم به این مساله راهنمایی می کند:
"اگر ما در زندگیمان، در رفتار و حرکاتمان نظم بدهیم فکرمان هم بالطبع نظم می گیرد وقتی فکر نظم گرفت و انسان در زندگی نظم داشت یقینا از آن نظم فکری کامل الهی هم برخوردار خواهد شد.".
خانم دباغ که در پاریس افتخار خدمت در خانه امام را داشت گوید:"اگر هر ساعتی از روز کسی سوال می کرد که امام الان چه کار می کند، خیلی راحت می توانستم بگویم که ایشان مشغول چه کاری هستند".
نقل کرده اند: "شبی در نجف یکی از طلاب از محضر امام می پرسند: آیا می توان برای تمبر هشت ریالی دو ریال داد و از پرداخت بقیه خودداری کرد؟ ایشان فرمودند: این کار جایز نیست اگر استالین هم روی کار باشد حفظ نظم از اهم واجبات است". و من الله التوفیق و علیه التکلان